Isten hozta honlapunkon!

Szűrő
 • Triptichon - Bemutatták az Esterházy János életéről szóló dokumentumfilmet

  Budapest, 2022. március 21. Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a Triptichon - Esterházy János élete és öröksége című film díszbemutatóján a Pesti Vigadóban 2022. március 21-én. A felvidéki Esterházy János gróf életét, szenvedéstörténetét és az Esterházy-ügy drámai utóéletét mutatja be a dokumentumfilm. MTI/Balogh Zoltán

  Budapest, 2022. március 21., hétfő (MTI) - A felvidéki Esterházy János gróf életét, szenvedéstörténetét és az Esterházy-ügy drámai utóéletét mutatja be a Triptichon - Esterházy János élete és öröksége című dokumentumfilm, melynek díszbemutatóját hétfő este tartották meg Budapesten, Áder János köztársasági elnök jelenlétében.

  Budapest, 2022. március 21. Maciej Szymanowski lengyel történész, hungarológus beszédet mond a Triptichon - Esterházy János élete és öröksége című film díszbemutatóján

  ...
 • Esterházy János meghurcolásának, kálváriájának 65 év elmúltával sincs vége

  „Határozottan elutasítjuk és elítéljük a Pravda napilap újságírója által megfogalmazott hazugságokat, Esterházy János nevének, szent örökségének és mártíromságának bepiszkolására tett újabb kísérletet” – írta közösségi oldalán a Szövetség – MKP platformja.

  Esterházy Jánosnak még mindig vannak rosszakarói, akik ezúttal nem vörös festékkel öntötték arcon e kivételes ember szobrát, hanem a szavak szennyével mocskolták be egy igaz magyar, egy igaz keresztény, egy igaz ember jó hírnevét! Vannak, akiknek a szlovák–magyar megbékélés semmit nem jelent. Sőt, az ellenségkeresésben élik ki magukat.
  „Mi azonban tudjuk, hogy végül nem a népbíróság koncepciós perében megfogalmazott rágalmak alapján ítéli meg az utókor Esterházyt, hanem győz az igazság, és megérjük, hogy nemcsak boldoggá, de hamarosan szentté avatják a felvidéki magyarság példaértékűen helytálló mártírját, politikai hősét” – írta a Szövetség – MKP platformja a Pravdában megjelent cikk kapcsán, melyben Esterházy Jánost bűnözőnek nevezték.

  „Vasárnap Esterházy-díjjal tüntették ki Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket,

  ...
 • Lezárult az Isten szolgája Esterházy János-emlékév – galéria

  Szöveg és képek: Jandura Péter - 2022.03.10.

  Az emlékév ünnepélyes záróeseményeit 2022. március 9-én tartották Nagycétényben és Alsóbodokon. Az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont és a nagycétényi Csemadok Tiszta Forrás Alapszervezete társszervezésével emléktáblát állítottak Esterházy János tiszteletére a templom melletti parkban. Az ünnepség Alsóbodokon hálaadó szentmisével folytatódott, majd Esterházy sírjának koszorúzását követően sor került az emlékév kiértékelésére, ahol megköszönték mindenkinek az egész évben nyújtott segítséget és támogatást.

  Forrás: felvidek.ma

 • Semjén: Esterházy János magyarsága összeköt minket a körülöttünk élő népekkel

  Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b) Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (k) és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke társaságában, akiktől átvette az Esterházy-díjat a mártírsorsú felvidéki politikus emlékére rendezett ünnepségen az Országház felsőházi termében 2022. március 13-án. MTI/Máthé Zoltán

  Esterházy János magyarsága nem elválaszt minket a körülöttünk élő népektől, hanem összeköt velük – fogalmazott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a mártír sorsú felvidéki politikus emlékére rendezett ünnepségen vasárnap, az Országház felsőházi termében.

  Semjén Zsolt hangsúlyozta: Esterházy János „annak a közép-európai együttműködésnek, sorsközösségnek is szimbóluma”, amit most a visegrádi négyek együttműködés próbál építeni.

  Semjén Zsolt a kereszténység és nemzetek kapcsolatáról szólva azt mondta: a kereszténység a legegyetemesebb értékrend, hiszen Jézus Krisztus evangéliuma az élet minden területén érvényes. Ugyanakkor az egyetemes kereszténység nem megszüntette a nemzeteket, hanem

  ...
 • Esterházy Jánosról a kommunizmus áldozatainak emléknapján

  A kommunizmus áldozatainak emléknapja kapcsán két magyarországi helyszínen is megemlékeztek Isten szolgája Esterházy János életéről és mártíriumáról.

  Szécsényben, a Kubinyi Ferenc Múzeumban 2022. február 24-én került sor az Esterházy János élete, mártírhalála és lelki öröksége című emléknapra, melyet Limbacher Gábor múzeumigazgató bevezetője után Balla Mihály országgyűlési képviselő nyitott meg. A képviselő úr elmondta, Nógrád megye a Felvidék kapujaként kezdettől fogva erkölcsi kötelességének érzi, hogy a mártír Esterházy János gróf emlékét „nemzetünk nagyjai közé sorolva” megőrizze és továbbadja az utókornak.

Médiatámogatóink:

Olvassa Ön is

a Felvidék.ma hírportált!
A szerkesztőség elérhetősége:

info@felvidek.ma