Isten hozta honlapunkon!

 

Szűrő
 • Esterházys jó hírek a húsvéti időszakból

  A húsvéti ünnepeket megelőző időszakot jellemző felkészítő lelki programok között több magyarországi és felvidéki egyházközségi lelki napban is helyet kapott az Isten szolgája Esterházy János szenvedéstörténetéről való elmélkedés. Ezek közül a legjelesebbeket szeretnénk külön is megörökíteni az alábbi tudósításban - olvasható a felvidék.ma portálon.

  A cikk folytatása IDE KATTINTVA olvasható.

 • Varsóban is bemutatták az Esterházy János tiszteletére írt oratóriumot

  Az Esterházy János mártíromságának tiszteletére komponált Esterházy-mise ősbemutatójára 2022 szeptemberében került sor az alsóbodoki zarándokközpontban. Az lengyelországi bemutatót március 25-én Varsó történelmi nevezetességű templomában, a Szent János-főkatedrálisban tartották a magyar–lengyel együttműködést segítő varsói Wacław Felczak Intézet anyagi támogatásával.
  hirdetés

  Az Esterházy János tiszteletére írt oratórium (Esterházy-mise) varsói bemutatójával ért véget az idei márciusi lengyelországi Esterházy János-megemlékezéssorozat, melyet ünnepi szentmisével nyitott meg Kazimierz Nycz varsói bíboros az ursynówi kerületben lévő Boldog Gielniówi Władysławról elnevezett templomban. Ez előtt a templom előtt áll Esterházy János mellszobra.

  Bővebben a Magyar Kurír oldalán IDE KATTINTVA.

 • Lelki nap és konferencia Nagymegyeren Esterházy János tiszteletére

  Április 26-án tartották Nagymegyeren az Isten szolgája Esterházy János lelki nap és konferencia elnevezésű rendezvényt, melyet papok, hitoktatók és Esterházy János tisztelői részére szerveztek. A rendezvény fővédnöke Orosch János nagyszombati érsek volt.

  Az esemény reggel 9 órakor szentmisével kezdődött a nagymegyeri Szent Miklós-plébániatemplomban. A szertartás főcelebránsaként Orosch János nagyszombati érsek a misét Esterházy János boldoggá avatásáért ajánlotta fel. A szentmise végeztével a jelenlevők együtt megkoszorúzták Esterházy János templom oldalán található emléktábláját.