Isten hozta honlapunkon!

 

Szűrő
 • Az Esterházy János Zarándokközpont köszönetnyilvánítása az idei zarándoknapért


  Az Esterházy János Zarándoknap szervezői és munkatársai nevében ezúton is köszönjük minden kedves testvérünk részvételét az idei VI. évfordulós búcsú-rendezvényünkön. Külön hálás köszönetünket fejezzük ki azok részére, akik aktív tevékenységükkel, anyagi és lelki támogatásukkal, imáikkal tették még tartalmasabbá az ünnepi program kínálatát. Mindennek köszönhetően sok száz honfitársunk számára vált lehetővé, hogy jobban megismerje és megszeresse Isten szolgája Esterházy János áldozatos életművét, lelki örökségének napjainkban történő
  kibontakoztatását. Saját tapasztalataink és számos résztvevőnk lelkes visszajelzése alapján az idei Zarándokhétvégét is szívet és lelket fölemelő eseményként élhettük át.

  Kérjük, a kedves résztvevő testvéreket, hogy egy rövid szöveges beszámoló formájában, osszák meg velünk lelki tapasztalataikat. Így az Önök által átélt lelki élmények gyümölcseiből Isten nagyobb dicsőségére és János testvérünk kultuszának terjesztésére, minél többen részesülhetnek majd. A beszámolókat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  ...
 • Esterházy János élete az életre váltott halál üzenete. Zarándoknap Alsóbodokon

  A hitvalló egyház mártírjai összekötnek bennünket! – hangzik az idei Esterházy János Zarándoknap mottója. Az Alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont szent légköre idén is sokakat meghatott, nagy jelentősége van annak, hogy a a V4-ek országai Esterházy példamutatását követve lassan, de biztosan közelítenek egymáshoz a mártír gróf boldoggá avatásának ügyében is. A szentmisét Zdenek Wasserbauer, prágai segédpüspök celebrálta. (Wasserbauer segédpüspök úr szentmisén elhangzott prédikációját magyar nyelven elsőként portálunkon olvashatják teljes terjedelmében IDE KATTINTVA.)

  Isten szolgája Esterházy János végső nyugalomra helyezésének 6. és elhunytának 66. évfordulója alkalmából tartották meg a már hagyományosnak számító lelki zarándoklatot Zoboralján, az alsóbodoki Esterházy zarándokközpontban.

 • Egy különleges boldoggá avatási ünnep Lengyelországban bennünket is érintő aktualitásokkal

  (Boldog Jozef Ulma felvétele)

  Szeptember 10-én a dél-lengyelországi Markowában Marcello Semeraro bíboros, a Szenttéavatási Ügyek Dikasztériumának prefektusa boldoggá avatott egy hétgyermekes lengyel vértanú családot, az Ulma házaspárt és gyermekeiket, akiket a német megszállók gyilkoltak meg 1944 márciusában. Az említett délkelet-lengyelországi településen bemutatott ünnepi boldoggá avatási szentmisén  hét bíboros, ezer pap, és több mint 32 000 hívő képviselte az egyetemes egyházat.

  Józef és Wiktoria Ulma mélyen vallásos lengyel földműves házaspárt és gyermekeiket (a nyolcéves Stanislawa, a hétéves Barbara, a hatéves Wladyslawa, a négyéves Franciszek, a hároméves Antoni és a kétéves Maria) a felebaráti szeretet vértanúiként avatta boldoggá a Katolikus Egyház. Mai világunkban, amikor a természetes kapcsolatra épülő család oly sokféle pusztító támadásnak van kitéve, önmagában is különleges eseménynek számít, hogy a Szentszék egy nagycsaládot mutat fel példaként és annak minden tagját boldoggá avatja. E különleges esetet még tetézi az a helyzet is, hogy a várandós Wiktoria Ulma kivégzésük idején hetedik gyermeküket hordozta méhében, s bár a szülési folyamat a kivégzés pillanatában megindult,

  ...
 • Zarándoknapot tartottak Alsóbodokon Esterházy János emlékére és tiszteletére

  Zarándoknapot tartottak Alsóbodokon Isten szolgája, Esterházy János halálának 65. és hamvai végső nyugalomra helyezésének 5. évfordulóján. A tragikus sorsú felvidéki politikus földi maradványait 2017-ben helyezték örök nyugalomra a Nyitrához közeli Alsóbodokon a Szent Kereszt Felmagasztalása-kápolnában, s ekkor nyitotta meg kapuit a zarándokközpont, mely egész évben várja a látogatókat.

 • Az alsóbodoki zarándoklat után

  "Isten szolgája Esterházy János boldoggá avatási ügye győzni fog. És ehhez tartozóan lesz kiengesztelődés és egymásra találás a Kárpát-medencei népek közt. Szeptember 17-én megint megmutattuk hamvai nyughelyén, hogy magyarok, szlovákok, lengyelek ezen a keresztúton járunk. Az út és a cél elválaszthatatlanul egy. A dátum csak hitünk függvénye. Az út helyett a keresztút szót azért használtam, mert nem diadalmenet az egymásra találás. Hajrá, tovább! "

  Alsóbodok, 2022. szeptember 17."

  Gál Péter

  Képriport a zarándoklatról, IDE KATTINTVA.

  Beszámoló (videókkal) a zarándoklatról, IDE KATTINTVA.

  Egy szvetter története - Esterházy János szenvedéseinek egyik mellékesnek tűnő, ám a vele való bánásmódot jól szemléltető részlete Mycielskiné Esterházy Mária (Esterházy János húga) és Esterházy János feljegyzései alapján IDE KATTINTVA.